Stroe: “Eu n-am auzit ca Ponta sa faca traficul ala de influenta de care se vorbeste. Daca a fost Duicu in birou, nu am stiut ca e el “

de Sorina Ionasc Publicat la: 08.04.2014 13:30 Ultima actualizare: 08.04.2014 13:42

Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, sustine ca nu avut nicio intalnire cu premierul Victor Ponta si cu seful politiei, Petru Toba, legat de cazul Adrian Duicu.

Dupa ce numele lui, impreuna cu cel al premierul Victor Ponta, au aparut in stenogramele din referatul procurorilor DNA in cazul sefului CJ Mehedinti, Adrian Duicu, fostul ministru al Internelor, Radu Stroe, a negat ca o astfel de intalnire cu seful politiei, Petre Toba, ar fi avut loc in cabinetul prim-ministrului.
“Nu mi-amintesc de o asemenea intalnire in cabinetul premierului, dar in cabinetul premierului se perinda multa lume, iar ministrii chiar trebuie sa fie pe acolo. Nu cunosc o asemenea discutie, nu am auzit ca premierul sa se ocupe de asa ceva, eu n-am auzit, adica sa faca traficul ala de influenta de care se vorbeste. Noi am avut mai multe intalniri, dar nimic pe acest subiect”, a declarat Stroe pentru gandul.

Mai mult, acesta a precizat ca nici macar nu-l cunoaste pe liderul PSD, Adrian Duicu.
“Eu, personal, nu-l cunosc pe domnul Duicu, nu cred ca l-am vazut in viata mea vreodata si daca a fost, nu am stiut ca e el. Daca era Oprisan, stiam, ca-l cunosc”, a mai spus Stroe.

Procurorii DNA sustin, in referatul la dosarul de coruptie al presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, faptul ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Ca sa rezolve asta, Duicu a mers, potrivit procurorilor, in biroul lui Victor Ponta, de la Palatul Victoria.
Premierul Victor Ponta a evitat astazi sa clarifice daca, asa cum au precizat surse din DNA pentru gandul, ar fi influentat numirea la conducerea IPJ Mehedinti a lui Constantin Ponea, omul care urma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *