Studiu: BLESTEMUL actorilor nominalizati la OSCAR

Desi premiul Oscar este cea mai prestigioasa distinctie pe care o ofera Hollywoodul, un studiu a aratat ca cei care intra in competitia pentru statueta sunt predispusi la divort, informeaza Huffington Post.
Citeste si: OSCAR 2015. Neil Patrick Harris a acuzat de RASISM juriul Academiei
Actorii castigatori la Oscar sunt de trei ori mai predispusi la divort dupa primul an de casnicie decat ceilalti actori.
De asemenea, pentru cei nominalizati pentru premiile Academiei Americane de Film este de doua ori mai mare probabilitatea de a divorta in primul an de casnicie.
“Intotdeauna ne gandim ca evolutia statutului si a carierei sunt de dorit. Insa, am observat si schimbarile care apar odata cu cresterea brusca a statutului”, a spus specialistul care a condus studiul, profesor la Universitatea din Michigan,? Michael Jensen.
Citeste si: Oscar 2015. Meryl Streep si Jennifer Lopez, ridicate de pe scaune de un discurs
Cercetatorul, care studiaza statutul social in companii, a spus ca nu a fost surpins sa afle ca primirea unei distinctii atat de importante cum este Oscarul are anumite consecinte.
Timp de mai multe decenii, la Hollywood a circulat o superstitie care spunea ca primirea unui trofeu Oscar duce la distrugerea carierei actorilor.
“Blestemul Oscarului” a inceput cu starul Luise Rainer, care a castigat doua trofee pentru “Cea mai buna actrita” in anii `30, dupa care a disparut de pe marile ecrane.
Dupa Rainer, multe alte celebritati au cunoscut o involutie in cariera dupa ce au castigat statueta. Intre acestea se numara Halle Berry, Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow, Adrien Brody si Cuba Gooding Jr.
Citeste si: GALERIE FOTO. Cele mai reusite tinute de la OSCAR 2015
Echipa de specialisti a creat un model statistic despre vietile personale si profesionale ale actorilor care au fost nominalizati pentru “Cel mai bun actor/ Cea mai buna actrita in rol principal” si “Cel mai bun actor/ Cea mai buna actrita in rol secundar”, in perioada 1930 – 2005.
Concluzia acestui studiu a fost ca blestemul este doar un mit hollywoodian si ca, de fapt, premierea sau nominalizarea la Oscar le-a adus actorilor mai multe oporunitati de interpretare a unor roluri in filme.
“Blestemul real al Oscarului nu este unul profesional, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *