STUDIU. Exercitiile fizice reduc riscul de cancer la san.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Femeile care fac sport sau miscare timp de o ora pe zi reduc riscul de a se imbolnavi de cancer la san cu 11%, indiferent de varsta si greutate, au constatat cercetatorii din Franta, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Reducerea riscului de imbolnavire este direct proportionala cu timpul acordat exercitiilor fizice si miscarii, au afirmat cercetatorii francezi la a noua editie a Conferintei europene dedicate cancerului la san, care a avut loc intre 19 – 21 martie, la Glasgow.
Oamenii de stiinta francezi au examinat rezultatele a 37 de studii, la care au participat peste patru milioane de femei.
Citeste si: Serviciul de sanatate din Andaluzia, condamnat pentru malpraxis
Acestia au descoperit ca femeile care faceau miscare o ora pe zi prezentau beneficii similare, indiferent de varsta si greutate, inclusiv acelea cu formele cele mai agresive de cancer.
„Acestea sunt cele mai recente studii despre relatia dintre exercitii fizice si riscul de cancer la san, prin urmare suntem increzatori ca rezultatele analizei noastre sunt solide”, a declarat Mathieu Boniol, director de cercetare la International Prevention Research Institute din Lyon.
Studiul s-a concentrat pe exercitiile fizice intense, dar cercetari anterioare indica faptul ca si activitatea fizica moderata – de exemplu, plimbarile de o ora pe zi – scade riscul de imbolnavire.
Cercetatorii cred ca …

spot_imgspot_img