STUDIU: Indulcitorii sintetici pot creste pofta de dulciuri a persoanelor care tin dieta.

Indulcitorii sintetici pot creste pofta de dulciuri a persoanelor care tin o dieta, insa nu pot sa “pacaleasca” creierul pentru a-l face sa declanseze reactia chimica responsabila de producerea senzatiei de placere.
Alegerea de bauturi racoritoare dietetice si a indulcitorilor sintetici in detrimentul preparatelor apetisante cu un continut caloric ridicat ar putea sa creasca pofta de dulciuri a persoanelor care tin o dieta, afirma autorii unui studiu recent, arata dailymail.co.uk preluat de Mediafax.
Acest fenomen apare pentru ca substituentii zaharului, desi stimuleaza papilele gustative, nu au capacitatea de a “pacali” creierul.
Placerea pe care oamenii o resimt cand mananca dulciuri rezulta dintr-o substanta chimica denumita dopamina, care este eliberata in creier atunci cand zaharul ajunge in organismul acelor persoane.Totodata, aceeasi substanta este asociata cu aparitia senzatie de placere si de recompensare.
Indulcitorii artificiali si alte substituente cu continut caloric scazut nu provoaca aceeasi reactie, facandu-le pe persoanele care tin la dieta sa pofteasca dupa dulciuri. Din acelasi motiv, acele persoane sunt predispuse riscului de a consuma, ulterior, cantitati mari de dulciuri.Studiul a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *