Studiu. O inima din celulele pacientului ar putea fi creata cu ajutorul imprimantelor 3D

O inima umana, creata din celulele pacientului, pentru a-i fi transplantata, ar putea fi realizata cu ajutorul imprimantelor 3D, au declarat cercetatorii americani, care au inceput deja sa testeze acesta tehnologie,arata Mediafax.
Pana in prezent, echipa de cercetatori a Universitatii din Louisville a printat valve cardiace si vene, pornind de la celulele pacientului, a spus biologul celular Stuart Williams, coordonatorul proiectului.
Citeste si:?O inima din celulele pacientului ar putea fi creata cu ajutorul imprimantelor 3D?
De asemenea, cercetatorii au testat cu succes pe soareci si alte animale mici transplantarea de vase subtiri de sange.
Stuart Williams considera ca echipa sa de cercetatori va putea printa si asambla o inima completa intr-o perioada cuprinsa intre trei si cinci ani. Aceasta se va numi “inima bioficiala”, fiind un organ in parte natural, in parte artificial.
Cea mai mare provocare este insa aceea de a face celulele sa functioneze exact ca intr-o inima normala.
Un organ construit din celulele pacientului ar putea rezolva problema incompatibilitatii, cu care se confrunta in prezent bolnavii care trec printr-un transplant de inima primita de la un donator sau care au inima artificiala.
Citeste si:?Avion Tornado cu piese imprimate 3D, testat in Anglia
Daca proiectul se va desfasura conform planului, Stuart Williams a afirmat ca inima ar putea fi testata pe oameni in mai putin de un deceniu. Primii pacienti care vor putea beneficia de noua tehnologie vor fi aceia al caror organism nu accepta inimile artificiale, inclusiv copiii, care au o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *