SUA au adoptat sanctiuni impotriva unor lideri si a unui grup petrolier din Crimeea

“Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua sa impunem sanctiuni celor care continua sa ameninte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei”, a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA insarcinat cu lupta impotriva terorismului si cu informatiile economice, David Cohen.
Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizati de aceste sanctiuni se numara Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului in Crimeea, fostul vicepresedinte al Parlamentului ucraiean Serghei Tekov, precum si primarul Sevastopolului, Aleksei Cialii.
Totodata, Trezoreria mentioneaza ca grupul de petrol si gaze Cernomorneftegaz a fost sanctionat pentru “deturnarea activelor de stat ale Ucrainei”.”Acesti indivizi si aceasta companie au fost sanctionati pentru implicare in actiuni de subminare a procesului democratic din Ucraina, actiuni care pun in pericol pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritoriala a Ucrainei”, adauga Trezoreria americana.
Sanctiunile adoptate vineri se refera la inghetarea activelor celor sapte “lideri separatisti” si a companiei Cernomorneftegaz. De asemenea, companiilor americane le-a fost interzisa orice operatiune financiara care implica aceste persoane.
UPDATE Reactia autoritatilor din Crimeea
Sanctiunile impotriva unor lideri din Crimeea, adoptate vineri de catre Statele Unite, “nu au nicio valoare” si nu pot “dauna republicii noastre”, a declarat ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agentia CrimeaInform. Polonski a afirmat ca aceasta masura a Statelor Unite ar putea fi “neglijata, deoarece nu poate dauna Crimeei si conducerii acesteia”.
“Nu ne facem griji, fiindca in ultima perioada am auzit prea multe declaratii privind aplicarea unor sanctiuni impotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obisnuit deja”, a adaugat el. Ministrul a subliniat ca aceste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *