SUA interzic importul de porci din Polonia din cauza pestei porcine

In SUA nu exista aceasta maladie, iar fermierii sunt ingrijorati ca o eventuala aparitie a pestei ii va obliga sa-si sacrifice porcii si sa limiteze exporturile.
Departamentul american al Agriculturii (USDA) a informat ca revizuieste protocoalele privind exporturile Poloniei dupa ce a descoperit ca una dintre facilitatile care livrau carne de porc catre SUA nu indeplinea cerintele menite sa opreasca raspandirea pestei. O a doua facilitate din Polonia este de asemenea verificata, conform USDA.
Institutia colaboreaza cu autoritatile pentru a verifica bagajele pasagerilor care vin din Polonia, pentru a se asigura ca nu intra in SUA produse restrictionate.
Pana acum, virusul a fost descoperit in opt tari din estul UE, precum si in Ucraina si Rusia. Romania, Polonia, Ungaria si Bulgaria sunt tarile cele mai afectate de pesta porcina africana, autoritatile si fermierii fiind extrem de ingrijorati din cauza ritmului in care se raspandeste epidemia. In august, Romania a confirmat cea mai grava epidemie de la Al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, sacrificand aproximativ 350.000 de porci din cauza pestei porcine africane.
Pesta porcina africana s-a extins rapid in Europa de Est si in China – cel mai mare producator global de carne de porc – unde apar zilnic noi cazuri la distante mari unul fata de altul.
Pesta porcina africana este o boala virala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *