SUA se tem de achizitia IBM de catre Lenovo

Compania chineza de IT?Lenovo va trebui?sa convinga autoritatile Statelor Unite?ca achizitia diviziei de servere a IBM nu va oferi Chinei cai de acces la secretele si infrastructura institutiilor americane, avand in vedere ca IBM este furnizorul de servere pentru Pentagon, FBI si marile companii telecom americane.
Utilizarea acestor servere de catre diverse institutii ale statului american, retelele de telefonie si unele companii ar putea reprezenta vulnerabilitati pentru securitatea SUA, astfel ca tranzactia va atrage o verificare atenta din partea Comisiei pentru Investitii Straine in SUA, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg, citat de Mediafax.
Comisia este responsabila de investigarea riscurilor pe care le reprezinta pentru securitatea nationala achizitia unor companii americane de catre straini.
“Orice strain care vizeaza o astfel de achizitie va fi verificat cu foarte mare atentie de comisie”, a declarat Anne Salladin, fost oficial al Trezoreiei SUA, care a lucrat in trecut si pentru Comisia pentru Investitii Straine in SUA. Salladin este angajata in prezent la firma de avocatura Stroock & Stroock & Lavan, din Washington.
Lenovo a anuntat in ianuarie preluarea printr-o tranzactie de 2,3 miliarde de dolari a diviziei IBM si a cerut aprobarea Comisiei pentru Investitii Straine, a spus una dintre surse.
Achizitiile de companii americane de catre investitori din China sunt tot mai multe, sporind tensiunile intre Washington si Beijing in privinta accesului chinezilor la tehnologie americana. Verificarile derulate de Comisie pot dura chiar si 75 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *