SUA transmit un avertisment Rusiei, privind implicarea militara in Siria

SUA au cerut Greciei sa interzica Rusiei sa mai foloseasca spatiul sau aerian pentru zboruri de aprovizionare in Siria, a declarat luni un oficial grec, dupa ce Washingtonul a transmis Moscovei ca este ingrijorat de informatiile privind un angajament militar rus in Siria, relateaza Reuters, scrie Mediafax.

Ministerul grec de Externe a precizat ca solicitarea este in curs de examinare. Anterior, agentia rusa de presa RIA Novosti informa ca Grecia a respins cererea SUA, citand o sursa diplomatica ce afirma ca Rusia vrea sa obtina permisiunea de a continua zborurile pana la 24 septembrie.
Rusia, care are o baza navala in portul sirian Tartous, a trimis avioane in mod regulat in Latakia, pe care le-a folosit de asemenea pentru a-si repatria cetatenii care au vrut sa paraseasca Siria. Secretarul de Stat american, John Kerry, i-a spus omologului sau rus Serghei Lavrov sambata ca, daca asemenea informatii sunt exacte, aceste actiuni ar putea provoca o escaladare a conflictului si o confruntare cu alianta condusa de SUA care bombardeaza gruparea Stat Islamic in Siria.
Lavrov i-a spus lui Kerry ca este prematur sa vorbeasca despre participarea Rusiei la operatiuni militare in Siria, a declarat luni pentru RIA Novosti o purtatoare de cuvant a Ministerului rus de Externe. Lavrov a confirmat ca Rusia intotdeauna a furnizat echipament militar Siriei, afirmand ca Moscova “nu a ascuns niciodata faptul ca livreaza echipament militar autoritatilor siriene, cu scopul combaterii terorismului”.
Rusia este un aliat important al presedintelui Bashar al-Assad in razboiul care a rupt Siria in teritorii controlate de diferite grupari armate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *