SUA, pregatite de un nou atac. Consiliul de Securitate al ONU a respins propunerea Rusiei de condamnare a atacului din Siria

Proiectul de rezolutie stipula condamnarea de catre Consiliul de Securitate a “agresiunii SUA si aliatilor sai impotriva Republicii Arabe Siriene” si cerea “incetarea imediata si fara intarziere a agresiunii impotriva” regimului de la Damasc.
Statele Unite sunt pregatite sa atace din nou daca guvernul presedintelui sirian Bashar al-Assad va folosi iar arme chimice, conform declaratiilor ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley, in cadrul unei intalniri de sambata? a Consiliului de Securitate al ONU in care a fost respinsa o rezolutie a Rusiei care propunea condamnarea atacului din Siria, scrie Reuters.
“Suntem increzatori ca am afectat programul de arme chimice al Siriei. Suntem pregatiti sa mentinem aceasta presiune daca regimul sirian este atat de iresponsabil incat sa ne testeze determinarea. Daca se vor folosi aceste gaze toxice din nou, Statele Unite sunt pregatite”, a declarat Haley.
Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a afirmat in cadrul intrunirii ca au existat “limite clare” in atacul aliatilor si ca a fost vorba de o masura luata pentru a se evita scaparea de sub control a situatiei.
Pierce a sustinut ca mai multe incercari de a trage la raspundere regimul sirian in cadrul consiliului au fost oprite din cauza “obiectiilor si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *