SUA: Toate optiunile raman deschise in privinta Siriei. Rusia, in contact permanent cu SUA si NATO

Sarah Sanders, purtatoarea de cuvant a Casei Albe, a declarat ca nu a fost luata inca o decizie finala privind eventuale atacuri militare, dar a adaugat ca SUA considera Rusia si Siria responsabile pentru incident.
Consiliul Securitatii Nationale din SUA se va intruni joi, iar prim-ministrul britanic Theresa May a convocat o sedinta a guvernului.
“Presedintele are mai multe optiuni disponibile iar multe dintre ele sunt inca valabile. Inca nu am decis ce masuri specifice vom lua”, a precizat Sanders.
Comentariile lui Sanders vin dupa ce Trump a avertizat Rusia pe Twitter “sa se pregateasca” de atacuri militare.
“Pregateste-te, Rusia, pentru ca vor veni, frumoase, noi si destepte!”, a sustinut Trump pe Twitter. El l-a numit, de asemenea, pe liderul sirian Bashar al-Assad “un animal criminal care gazeaza propriul popor”.
SUA, Marea Britanie si Franta au cazut de acord sa colaboreze si, conform rapoartelor, se pregatesc de un atac militar asupra Siriei ca raspuns la atacurile chimice asupra orasului Douma, aflat sub controlul rebelilor, care s-a soldat cu peste 45 de morti.
James Mattis, Secretarul Apararii american, a declarat ca SUA inca evalueaza atacul chimic dar a adaugat ca armata este pregatita “sa sustina actiuni militare daca acestea vor fi potrivite, in functie de ce va decide presedintele”.
Conform surselor BBC, Theresa May se va alatura actiunilor militare din Siria fara a cere aprobarea Parlamentului mai intai.
De asemenea, presedintele francez Emmanuel Macron se va decide privind un raspuns, conform rapoartelor, in urmatoarele zile.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat ca este important ca situatia “sa nu scape de sub control”.
Rusia, in contact cu SUA si NATO privind posibile atacuri in Siria
Rusia se afla in contact direct cu sefii Statului Major General al Armatei SUA si desfasoara consultari cu NATO prin intermediul Turciei in privinta gestionarii conflictului din Siria, a declarat Vladimir Samanov, seful Comisiei de Aparare din Duma de Stat, relateaza site-ul agentiei Tass.
“Este in desfasurare un dialog direct cu liderii Statului Major General al Armatei SUA. Prin aliatii nostri, omologii turci, comunicarile sunt verificate cu NATO. Indiferent cat de emotionante si amenintatoare ar fi putut fi declaratiile domnului [Donald] Trump, raspunsul din partea premierului britanic Theresa May si a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *