SUB SOC 5 zile cruciale pentru salvarea Euro

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Consiliul European de vineri, 9 decembrie, este unul decisiv pentru salvarea zonei euro. Liderii UE sunt asteptati sa anunte si sa adopte un plan concret de contracarare a crizei. Fiecare zi a saptamanii care abia a inceput este cruciala pentru pregatirea planului.

Saptamana care a inceput azi este cruciala pentru zona euro, noteaza BBC. Un Consiliu European care va avea menirea de a adopta planul de contracarare a crizei, rodul viziunii franco-germane, este programat pentru vineri, 9 decembrie.
Fiecare zi a saptamanii va avea la randul ei reuniuni considerate a fi cruciale pentru pregatirea planului.
Citeste si CRIZA DIN ZONA EURO LOVESTE EUROPA DE EST. SUMMIT CRUCIAL MERKEL-SARKOZY
Luni: Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel se intalnesc la Paris pentru a-si armoniza pozitiile pe tema consolidarii disciplinei fiscale in zona euro.
In conditiile in care pietele financiare exercita presiuni asupra unora dintre cele mai mari tari din zona euro, dar si cu cele mai importante datorii, Sarkozy a avertizat ca miza este mare. „Ce va ramane din Europa, daca va disparea euro? Nimic”, a subliniat el.Franta si Germania trebuie sa joace un rol cheie pentru a asigura o „zona de stabilitate”, a afirmat el saptamana trecuta, adaugand: „Trebuie sa ii confruntam pe cei care se indoiesc de stabilitatea euro si speculeaza in legatura cu dizolvarea sa”.La randul sau, Merkel a promis „pasi concreti catre o uniune fiscala” – practic o integrare a politicilor de taxe si cheltuieli ale economiilor individuale din Zona euro, urmand ca Bruxelles-ul sa impuna amenzi membrilor care incalca regulile. „Avem nevoie de disciplina bugetara si de un mecanism eficient de administrare a crizei. Deci trebuie sa schimbam tratatele sau sa cream tratate noi”, a adaugat ea.
Tot luni, premierul italian Mario Monti va cere sustinerea …

spot_imgspot_img