SUB SOC Cifrele reci ale dezastrului din Europa

Economia europeana se afla intr-o forma proasta

Somajul din zona euro a crescut in martie si aprilie la 11%, cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata, a anuntat vineri Eurostat.
Totodata, datele lunare privind evolutia industriei manufacturiere chineze a indicat, pentru luna mai, o noua deteriorare a perspectivelor de crestere, a saptea consecutiv, marcand cea mai indelungata perioada de pesimism in industria Chinei dupa criza financiara mondiala de acum trei ani.
Principalele actiuni europene sunt in scadere, in medie cu 1,3%, afectate atat de datele dezamagitoare privind industria chineza, cat si de temerile legate de Grecia, Spania si zona euro.
Totodata, rapoartele privind increderea companiilor din zona euro in economie au indicat adancirea impasului economic din Europa si contractia sectorului manufacturier pentru cea de-a 10-a luna consecutiv.
In Germania, increderea mediului de afaceri in economie s-a deteriorat in mai peste estimarile analistilor, inregistrand cea mai proasta evolutie din august 2011, cand Spania si Italia dadeau primele semne ca ar putea fi “inghitite” de criza din zona euro.
Moneda unica europeana s-a depreciat fata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *