Suedia, tara neutra, reintroduce serviciul militar obligatoriu, inclusiv pentru femei

Guvernul de centru-stanga al Suediei va anunta oficial, joi, decizia de reintroducere a serviciului militar obligatoriu, informeaza Reuters citata de Agerpres.
Decizia se aplica din anul 2018 si a fost luata in urma dificultatilor constatate in procesul de recrutare a militarilor voluntari, al lipsei de personal, dar si al evolutiilor de securitate din zona baltica, marcata de incertitudini, a anuntat postul public de radio, SR.
Suedia suspendase serviciul militar obligatoriu in anul 2010 dar si-a intensificat ulterior pregatirea militara, dupa ce Rusia – stat riveran Marii Baltice – a manifestat o politica tot mai agresiva, care a culminat cu ocuparea peninsulei Crimeea, in anul 2014.
Decizia Suediei de reintroducere a serviciului militar va viza atat barbatii, cat si femeile nascute in 1999 sau mai tarziu, desi doar un numar redus de persoane vor fi selectate.??????”Am avut probleme cu asigurarea numarului de personal in unitatile militare pe baza de voluntariat”, a declarat ministrul suedez …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *