Supa de pui. Reteta lui Jamie Oliver

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ingrediente?
6 morcovi
6 tije de telina
2 cepe, tocate
2 foi de dafinsare grunjoasa
piper negru proaspat macinat
4 boabe de piper
1 carcasa de pui, cu resturi de carne ramase pe ea
1 lingura de unt
ulei de masline
2 catei de usturoi, taiati fin
4 cepe frantuzesti sau salote, tocate
? legatura patrunjel, tocat
2 maini de frunze de jale, spalate si maruntite
200 g spanac, maruntit
1 lamaie
Mod de preparare
Speli 2 morcovi si 2 tije de telina si le toci. Le pui intr-o oala mare de supa, cu ceapa tocata, foile de dafin, piperul boabe, un praf de sare si carcasa de pui cu putina carne pe ea. Umpli oala cu apa rece, cat sa acopere toate ingredientele, apoi o pui pe foc si o lasi sa fiarba pana da in clocot. Reduci flacara la foc mic si fierbi supa 1 ora. Iei din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata apei.
Cu aproape 20 de minute inainte ca fiertura sa fie gata, continui cu baza pentru supa ta. Cureti restul de morcovi, speli tijele de telina si le tai in felii groase de o jumatate de centimetru. In alta cratita, la foc mic, topesti untul cu putin ulei de masline. Adaugi usturoiul, salotele (ceapa frantuzeasca) si patrunjelul tocat si le fierbi alte 5-10 minute, pana se inmoaie. Adaugi morcovii si fierbi alte 5 minute.
Cand supa de pui …

spot_img