Suporterii rapidisti au iesit din greva foamei dupa opt zile

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 15.08.2013 17:03 Ultima actualizare: 15.08.2013 17:19

Mediafax Foto//Octav Ganea
Suporterii rapidisti care au intrat in greva foamei la Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu solicitand demisia conducatorilor Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au renuntat la protest, joi, la opt zile de la inceputul manifestarii lor.
“In aceasta noapte, 15.08.2013, noi, cei 19 grevisti aflati pe gazonul din Giulesti, am luat decizia de a inceta protestul, respectiv greva foamei. Aceasta masura a fost luata dupa ce in urma discutiilor avute s-a ajuns la concluzia ca durerile fizice, starea psihica precum si nivelul moral nu mai permiteau continuarea luptei in care ne angajaseram. Un obiectiv a fost atins, si anume de a trage la raspundere pe unul din capii responsabili (n.r. – demisia lui Dumitru Costin din Comitetul Executiv al FRF) de aceasta mascarada la care am fost obligati sa participam ! Intr-adevar, este un peste mic, dar totusi reprezinta o mare victorie in conditiile in care zeci de mii de oameni au protestat in ultimii ani si nu s-a luat nicio masura. Noi, cei 19 grevisti, atat am putut face din pacate, desi ne-am fi dorit mult mai mult, insa razboiul este abia la inceput si va chemam la lupta pe voi toti, avand convingerea ca impreuna suntem un brat puternic capabil sa mutileze hidoasa forma dictatoriala careia din nefericire suntem inca obligati sa-i fim subjugati”, se arata intr-un comunicat al fanilor, publicat pe contul de Facebook al Ligii Suporterilor Rapidisti (LSR).

Joi, la ora 12.00, cand protestul a luat sfarsit, mai ramasesera doar 11 suporteri, ceilalti opt fiind transportati cu ambulanta la spital in ultimele zile din cauza problemelor medicale. Cu toate acestea, fanii sustin ca nu regreta niciun moment decizia de a intra in greva foamei.
“Am fost numiti fanatici, inconstienti, nebuni sau derbedei, insa nimic din toate astea nu ne-au adus in inimi nici cea mai mica urma de regret pentru faptul ca ne-am pus in joc sanatatea. Iubirea pentru Rapid a fost singura care ne-a purtat catre acest deznodamant fericit. Noi suntem rapidisti si nu vom accepta niciodata infrangerea Rapidului pe cai nedrepte, asadar este deja o certitudine ca vom fi mereu prezenti la datorie. Parasim iarba Giulestiului traind doua sentimente in paralel… fericire si tristete. Fericire pentru victoria obtinuta si tristete pentru plecarea de pe iarba Raiului… Aceste zile de chin au fost mai dulci si mai usoare pentru ca am adormit langa tribune si ne-am trezit in mirosul ierbii pe care joaca Rapidul nostru. Pentru noi, aceste zile de sacrificiu pe Giulesti nu au reprezentat un chin, ci un privilegiu. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *