Suspect de plagiat, in fruntea Sanatatii. Florian Bodog a declarat ca “nu ia spaga ca medic”

PSD a propus in fruntea Ministerului Sanatatii un medic suspectat de plagiat, Florian Bodog, caruia Ministerul Educatiei i-a retras dreptul de a coordona doctorate.
In 2012, Victor Ponta a retras din guvernul sau un candidat la postul de ministru, Corina Dumitrescu, si un ministru al Educatiei, Ioan Mang, pentru ca erau suspecti de plagiat.
Pe 18 octombrie 2016, ministrul Mircea Dumitru, din Guvernul Ciolos, i-a retras lui Bodog atestatul de abilitare si calitatea de conducator de doctorat, in domeniul studii universitare de doctorat – Medicina. Ordinul ministrului are la baza o decizie a CNATDCU, din 29 septembrie 2016, anexata Ordinului ministerial. CNATDCU si-a motivat decizia prin faptul ca Florian Bodog are doar doua articole publicate in calitate de autor principal, deci nu indeplineste criteriile necesare pentru a conduce doctorate.
Noul ministru al Economiei: a dus Posta pe pierdere, dar lua prime consistente. Guvernul Ciolos l-a dat pe mana DNA

O publicatie locala, Bihoreanul, a scris ca noul ministru al Sanatatii este suspectat de plagiat. Teza de doctorat a lui Bodog este insa de negasit, scria aceeasi publicatie in mai 2016. Cand Bihoreanul i-a cerut o copie a tezei de doctorat, el a refuzat.
Florian Bodog a fost secretar de stat in perioada mai 2012 – decembrie 2012 la Ministerul Sanatatii, iar in perioada 2011 – mai 2012 a fost director de cabinet. A detinut functia de senator …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *