Sute de mii de fermieri vor fi afectati de intarzieri la plati. Motivul: un soft blocat la APIA

Soft blocat in agricultura

Un soft informatic realizat de firmele SIVECO-Teamnet s-a blocat la APIA si fermierii romani risca sa nu-si primeasca banii la timp.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca sute de mii de fermieri romani vor fi afectati de intarzieri la platile din partea Agentiei Nationale de plati si Interventie in Agricultura, ca urmare a functionarii greoaie a unui soft realizat de un consortiu SIVECO-Teamnet, motiv pentru care o serie de sefi din APIA vor fi schimbati din functie sau sanctionati.
Problemele sunt legate de avansurile la plata unica pe suprafata-SAPS 2015-de 53 de de euro la hectar, pe care fermierii romani trebuie sa o primeasca in perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2015.
Potrivit lui Irimescu, in total 943.000 de cereri de plata au fost depuse de catre fermieri la APIA, insa in urma trierilor facute ca urmare a controalelor din teren numarul cererilor de plata valabile s-a redus in jurul a 700.000.
in sistemul electronic pentru procesarea cererilor de plata, s-a reusit introducerea a numai 260.000 de cereri, din care, insa au ajuns la finalul procesului numai 13.500 de cereri pana in acest moment, a mentionat Irimescu.
“Softul realizat de consortiul SIVECO-Teamnet s-a blocat. Lucram cu firmele, se fac teste in aceasta perioada”, a declarat, pentru HotNews, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *