Sute de pensionari din Constanta, executati silit pentru ca au mancat la cantina sociala. Batranii nu au de unde sa dea banii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sute de pensionari din Constanta sunt in pragul executarii silite, dupa ce au mancat, anii trecuti, la o cantina sociala. Primaria Constanta le-a trimis deja acasa multora decizii de impunere, semnate chiar de primarul PSD Decebal Fagadau.
Pe 14 septembrie, sotii Adrian si Nicoleta Nicolcenco primeau fiecare o astfel de decizie privind recuperarea sumei de 2.190 de lei fiecare, „reprezentand prejudiciul generat de acordarea meselor la cantina de ajutor social Palazu Mare, in cursul anului 2013, urmare a masurilor dispuse de Curtea de Conturi”. In total, 4.380 lei, bani pe care sotii nu ii au. „Suntem disperati, de unde sa dam atatia bani?”, ne-a spus Nicoleta Nicolcenco.
Situatii imposibile
O decizie de impunere pentru o suma similara i-a venit si Stelutei Harsu. „Bunica mea are handicap de gradul II locomotor congenital permanent. Are 67 de ani. S-a trezit cu decizia a?-ceasta, de a achita 2.190 de lei. In plus, ma are si pe mine in grija, sunt eleva in clasa a X-a”, ne-a spus nepoata ei.Maria Blebea, in varsta de 86 de ani, se poate considera putin mai norocoasa: are de restituit o suma mai mica, 1.440 de lei. „Atunci avea o pensie de 400 de lei pe luna. Acum are 520 de lei”, a spus un nepot al acesteia. Cel mai probabil, femeia nu va plati suma respectiva. Oricum, spun membrii familiei, nu are bunuri pe numele sau.Cei care vor sa achite sunt indrumati ca, in termen de maximum 30 de zile de la data comunicarii dispozitiei, sa se prezinte cu banii cash la sediul primariei. Nu se si spune la ce birou. Primarul ii anunta, prin decizie, ca cine nu achita va fi executat silit de catre Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta. Cei care nu sunt multumiti pot ataca decizia in instanta, la Tribunalul Constanta.
Completau dosare de doua ori pe an
Batranii nu isi explica de ce s-a ajuns in aceasta situatie. „Faceam acte din sase in sase luni. De ce ne-a pacalit? Ne-a dat cu o mana, ne-a luat cu trei”, spune o batrana, Paraschiva Baietica, ce batea zilnic drumul la cantina din Palazu. „Eu nu am de unde sa dau 15,5 milioane (n.r. – de lei vechi). Le-am spus ca ma duc …

spot_imgspot_img