Sute de soldati din fortele terestre si navale desfasurate la Tulcea, intr-un exercitiu militar international

Peste 200 de militari din Fortele Terestre Romane, din cadrul Brigazii 9 Mecanizata “Marasesti” si din Fortele Navale Romane, de la Batalionul 307 Infanterie Marina, participa, incepand de luni si pana pe 30 septembrie, la exercitiul multinational Platinum Lynx – 16.5.
Militarii participa la modulul de pregatire Platinum Lynx 16.5, parte a exercitiului multinational Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16), in poligonul Babadag din judetul Tulcea.
Potrivit Statului Major al Fortelor Terestre, citat de Mediafax, militarii romani se vor instrui impreuna cu peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Ucraina.
Antrenamentele cuprind trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor in zonele de operatii si exersarea procedurilor de comanda si control la nivelul subunitatilor.
Platinum Lynx 16.5 are ca obiective cresterea interoperabilitatii intre fortele participante la exercitiu, mentinerea capabilitatii de dislocare si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *