Taifunul Mangkhut a facut 29 de victime in Filipine si se indreapta spre Hong Kong si Macao

Cea mai mare parte a victimelor – 24 de persoane – si-au pierdut viata in alunecarile de teren care au avut loc in Cordillera, o regiune din nordul tarii, potrivit lui Francis Tolentino, consilier prezidential insarcinat cu masurile guvernamentale de ajutorare.
Printre victime s-au aflat familii care nu si-au parasit locuintele in ciuda ordinelor de evacuare, a spus acesta in cadrul unei informari pentru presedintele Rodrigo Duterte, care a vizitat orasul Tuguegarao, una dintre zonele puternic afectate de Mangkhut.
“Autoritatile au facut tot ce era posibil pentru a pune in aplicare evacuarea populatiei, dar unele regiuni sunt foarte indepartate”, Tolentino i-a spus lui Duterte. “Maine vom incepe faza de reabilitare, repunerea in functiune a liniilor de electricitate si a alimentarii cu apa”.
Dupa ce a facut ravagii in Filipine, Mangkhut se indrepta duminica spre China si Hong Kong. Autoritatile chineze au avertizat ca acesta ar putea fi cel mai mare taifun de anul acesta si au emis nivelul maxim de alerta, cu avertizari de valuri inalte si inundatii. Zeci de mii de persoane au fost evacuate in locuinte mai sigure.
Precipitatiile si vanturile puternice au inceput deja sa afecteze Hong Kong, iar autoritatile au avertizat ca Mangkhut ar putea fi mai sever decat Hato, care a lovit regiunea anul trecut.
Printre masurile preventive luate in regiune, sute de curse aeriene au fost anulate, iar transportul public a fost limitat.
Macao se pregateste de asemenea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *