Tara europeana unde nu se platesc taxe si nu sunt someri

Este al doilea cel mai mic stat independent ca marime din lume si locul in care se gaseste cel mai mare numar de milionari pe cap de locuitor. Este vorba despre Monaco. Locuitorii din Monaco nu platesc taxe la stat si aici nu exista somaj, scrie capital.ro.?
Istoria Principatului Monaco este strans legata de cea a familiei Grimaldi, care conduce destinele acestui Principat de peste sapte secole. Printii de Monaco au avut o autoritate absoluta pana la adoptarea in 1911, de catre printul Albert I, a primei Constitutii, urmate 50 de ani mai tarziu, in 1962, de catre o noua Constitutie adoptata de Printul Rainier al III-lea, care a redus considerabil autoritatea suveranilor de Monaco. In anul 1949, pe tronul Principatului, a succedat Printul Rainier al III-lea, in perioada mandatului caruia, Principatul Monaco a cunoscut cele mai importante schimbari, prin adoptarea noii Constitutii, intensificarea si diversificarea unor activitati demarate in trecut in domenii precum cel politic, diplomatic, economic si social. Acestora li s-a adaugat dimensiunea de industrializare pe care a cunoscut-o Principatul, in perioada moderna.
Monaco are 32.800 locuitori, din care aproximativ 8.900 sunt francezi. Statul nu impune impozite pentru persoane private. Monaco retine taxe in diferite sectoare precum tutunul sau serviciile postale. Reteaua telefonica, Monaco Telecom, impune un monopol pe piata si este detinuta in proportie de 49% de Cable and Wireless, 45% de stat si aduce si ea un mare profit statului. Standardele de viata sunt ridicate, in mare comparabile cu cele din zonele prospere ale marilor metropole frantuzesti. Lipsa impozitelor pentru persoanele fizice a dus la un numar considerabil de a”refugiati ai impozitelor” veniti din Europa, care isi castiga majoritatea banilor din afara Principatului; celebritati precum pilotii de Formula 1 atrag cea mai mare atentie insa aici se afla si numerosi oameni de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *