Tariceanu, audiat in Comisia juridica. Senatorii juristi dau vot pe cererea DNA de inceperea a urmaririi penale martea viitoare

UPDATE: “Am convenit cu avocatul dlui Tariceanu ca pana luni de dimineata sa depuna note scrise, in urma intrebarilor din partea membrilor Comisiei. Ramane ca in sedinta Comisiei Juridice de marti, peste o saptamana, sa supunem dezbaterii intregul material probator, tinand cont de ceea ce am discutat astazi, de ceea ce vom primi in notele scrise. Tot marti vom da si un vot pe cererea formulata de Parchet”, a declarat Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei Juridice, dupa audierea lui Calin Popescu Tariceanu.

UPDATE Calin Popescu Tariceanu a fost audiat timp de o ora si jumatate in Comisia juridica a Senatului, presa neavand acces la lucrarile forului legislativ. Presedintele Senatului nu a facut declaratii inaintea inceperii sedintei, dar nici la iesirea de la audiere.?
………………
Comisia juridica a Senatului trebuie sa intocmeasca raportul la solicitarea DNA pana pe data de 10 decembrie.?
Conform Regulamentului Senatului, hotararea privind cererea incuviintare a urmaririi penala, al carei proiect este intocmit de Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti, cu respectarea prevederilor art.67 din Constitutia Romaniei, republicata. Votul este secret si se exprima prin bile. Hotararea prin care Senatul cere sau nu cere urmarirea penala se publica in Monitorul Oficial.
Din cei 11 membri ai Comisiei juridice din Senat, cinci sunt de la PSD, doi sunt de la PNL si cate unul de la USR, UDMR si ALDE. Senatorul Adrian Tutuianu, si el membru al comisiei, a fost exclus din PSD, la acest moment el figurand ca fiind fara apartenenta la un grup parlamentar. Intrebat in urma cu doua saptamani?cum vor vota senatorii PSD la solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele PSD Liviu Drqagnea a spus ca dosarul va fi studiat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *