Tariceanu, despre personajele din casa lui Oprea in noaptea alegerilor: O adunatura de tip mafiot

“Nu m-am batut pe burta cu seful niciunui serviciu secret din Romania. Personajele care au fost in noaptea alegerilor din 2009 in casa lui Gabriel Oprea reprezinta o adunatura de tip mafiot”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.Seful Senatului a subliniat ca acesta este modul de operare al celor care vor sa functioneze pe langa lege. “Mafia nu are numai interese economice, ci are interese si in sfera politica. O astfel de adunare de tip mafiot urmareste sa obtina influenta politica, favoruri politice, influentarea deciziilor politice. Vor accesul la decizii importante politice, vor avantaje. Nu stateau sa sarbatoreasca ziua domnului Neculai Ontanu asa cum zicea domnul Gabriel Oprea. Era o fratie cu sefii institutiilor de forta. Aceste persoane voiau sa faca jocuri politice, sa ii slujeasca pe unii sau pe altii. Lucrurile astea in democratie nu sunt admisibile. Parlamentul tine cont de principiul separatiei puterilor in stat. Noi suntem preocupati de latura politica, nu penala. E un demers smecheresc al Parchetului General. Au copiat din documentul nostru ca sa ne opreasca”, a punctat Tariceanu.
Alegerile din 2009 au fost fraudate
Alegerile au fost fraudate spun eu. Ce s-a intamplat la Paris? S-a votat o data la 17 secunde. Votul nu iti iese sub nicio forma. Ăsta e un exemplu de posibila fraudare a votului. Am aflat ca functionarii completau fisele pentru unii. Daca voi fi chemat, voi merge si eu la comisie. Kovesi statea cu politicienii prin vie la Sebastian Ghita, cu lautari, acasa la Gabriel Oprea. Parca spunea ca nu are nicio legatura cu politicienii cu dosare”, spune Tariceanu.
Atac la SRI
“SRI e un serviciu care in baza unor protocoale si-a implantat oameni in diverse institutii. Ce facem cu ei? Noi avem 2 servicii, SRI si SIE. SRI nu e un serviciu de spionaj, ci de contraspionaj. SRI trebuie sa apere institutiile, cetatenii, statul in asa fel incat deciziile sa nu fie influentate. Nu e rolul lui sa participe la anchete penale, sa urmareasca cetateni certati cu legea, lucrand mana in mana cu procurorii. Nicaieri in nicio tara nu lucreaza mana in mana cu institutiile care trebuie sa infaptuiasca justitia. Lucrurile astea se intampla si acum, dar lucrurile se schimba. Comisia de supraveghere va prezenta un bilant si ne va informa care e starea actuala de lucru. Si astept asta cu mare interes. As vrea sa nu fim tara cu cel mai mare numar de microfoane pe cap de locuitor. Vreau sa fim o tara in care domneste legea. Procurorii au si ei treaba lor importanta, altii se achita bine, altii calca in strachini”, a subliniat Tariceanu la Romania TV.Citeste si:? Parchetul General deschide o ancheta cu privire la alegerile din 2009. Comisia parlamentara devine inutila
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, luni, referitor la afirmatiile lui Dan Andronic privind alegerile din 2009, ca Ministerul Public a analizat cu atentie discutiile din spatiul public si luni va da un punct de vedere in cazul acestora. Potrivit Romania TV, parchetul de pe langa ICCCJ a deschis un dosar cu privire la alegerile din 2009.??”Se efectueza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si de falsificare a documentelor si evidentelor electorale”, se precizeaza in comunicatul Ministerului Public.

Jurnalistul Dan Andronic a revenit, miercuri, pe Facebook, cu detalii despre intalnirea dintre Gabriel Oprea si seful DNA, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *