Tariceanu, dupa discutia cu liderul ALDE Europa: A intrebat daca am pierdut busola

“Presedintele ALDE a ramas in mod evident foarte afectat de aceste lucruri. Aceste protocoale au adaugat la lege s-au suprapus au scurtcircuitat Parlamentul. (…) Hans van Baalen m-a intrebat: Cu Timmermans (n.r.: prim-vicepresedintele Comisiei Europene) ai vorbit? I-am spus da, dar cum sa explice ca 10 ani au avut MCV si in acest timp s-a dezvoltat o cangrena uriasa? Ei sunt pe picior gresit. Au doua variante, ambele proaste: ori sa recunoasca faptul ca nu si-au facut treaba sau sa spuna cu nu au vazut si atunci inseamana ca au inchis ochii. Van Baalen a spus: Ce se intampla aici? Ati pierdut busola?”,a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.
Seful Senatului a vorbit si despre arhiva SIPA si implicatiile acesteia.”Am discutat subiectul referendumului pe baza semnaturilor coalitiei pentru familie, avand in vedere ca noi sustinem fara echivoc drepturile si libertatile individuale si a fost un prilej bun de a le da informatii corecte si complete despre ce s-a intamplat in Romania ultimilor ani despre derapaje, abuzuri si excese care au dus la incalcarea drepturilor cetatenilor. Am pus accent pe aceasta modalitate ilegala de functionare a institutiilor represive ale statului, ale serviciilor secrete- procuratura, protocoale iesite la suprafata, la prevederile protocoalor si faptul ca cel mai probabil datele extrase din Arhiva SIPA si legatura cu magistratii sa fi fost folosite ca instrumente de santaj si control, de cumintire asupra unora dintre cei care lucreaza in magistratura.”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.
Presedintele ALDE Europa, Hans van Baalen, a declarat vineri, in urma intalnirilor oficiale pe care le-a avut in timpul vizitei in Bucuresti, ca este preocupat de protocoalele secrete intre SRI si institutiile din domeniul justitiei, ele reprezentand un aspect negativ.”Am spus ca sunt preocupat de protocoalele secrete si sa aruncam o privire si asupra observatiilor domnului Timmermans si ale Consiliului Europei asupra acestor protocoale, pentru ca este un lucru rau si sper ca va fi schimbat. Celelalte aspecte legate de consolidarea statutului judecatorilor si magistratilor sunt, de asemenea, importante”, a declarat Hans van Baalen, potrivit unui comunicat de presa.?
Liderul ALDE Europa a precizat ca in cadrul discutiilor au fost abordate subiecte precum statul de drept, reforma din domeniul justitiei, aranjamentele secrete dintre serviciile secrete si institutiile din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *