Tariceanu, la Comisia de ancheta a SPP: Agentii SRI erau atat de discreti incat reuseau, precum musca, sa nu fie vazuti de SPP

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Da, am primit in urma cu ceva timp o informare de la Parchetul de pe langa ICCJ in care am fost instiintat de o serie de interceptari care s-au facut in ceea ce priveste persoana mea. (…) Se?pune problema unei coliziuni intre aceste activitati de supraveghere realizate probabil de procuratura prin intermediul Serviciului de Informatii, respectiv SRI, si obligatiile SPP. Nu am avut din partea SPP nicio semnalizare care sa imi indice ca sunt obiectul unei astfel de supravegheri. (…) Acest lucru poate sa presupuna mai multa variante. Una dintre variante ar fi ca serviciile care faceau aceste operatiuni erau foarte discrete incat reuseau, precum musca,? sa nu fie vazute nici de SPP. De ce nu? Intrau, poate, pe burlan si pe acolo nu era asigurata niciun fel de paza. Ca in filme”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la audierea la Comisia parlamentara de ancheta a SPP.
„Generalul Iliescu (Dumitru Iliescu, audiat la comisie – n.r.) ne-a semnalat un caz unde suspectam ca ar fi o implicare a persoanelor din SPP in speta domnului presedinte al Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Ca atare, prin votul unanim al comisiei, am decis ca saptamana viitoare, in functie de programul dumnealui, sa il invitam pe domnul Tariceanu la audieri in comisie. Asa cum ne-a expus domnul general Iliescu despre competentele SPP, o parte foarte consistenta din partea de protectie reprezinta protectia informativa. Dupa parerea dumnealui, cei sapte ani de ascultare a domnului Calin Popescu-Tariceanu nu numai ca sunt ilegali, ci ca serviciul trebuia sa stie si trebuia sa ia masuri pentru contracararea acestor activitati. De aceea vrem sa il invitam pe dl. Popescu-Tariceanu, sa ne explice dumnealui, fiind persoana in cauza, cum s-a simtit si ce s-a intamplat in cei sapte ani de mandat de ascultare”, a precizat?presedintelui Comisiei SPP, Daniel Butunoi. pe 2 octombrie, potrivit Agerpres.
Vicepremierul Paul Stanescu a fost audiat saptamana trecuta in Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea posibilei implicari a Serviciului de Protectie si Paza in activitatea politica, unde a reluat afirmatiile facute la sfarsitul lunii ianuarie, cand spunea ca seful SPP, Lucian Pahontu, i-a transmis printr-un „prieten” ca pana in martie liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi istorie, iar el va prelua partidul. El a spus ca discutia de atunci cu prietenul sau a avut loc in sediul Ministerului Dezvoltarii, pe care il conduce, si a refuzat sa ii dea numele celui care i-ar fi transmis aceste informatii, sustinand ca nu are acordul acestuia si precizand ca este o persoana care nu este implicata in politica si nici nu provine din SPP sau din serviciile de informatii.
La finalul audierilor, Paul Stanescu a spus ca a reluat practic acele declaratii, relatand ca la jumatatea lunii noiembrie „un prieten foarte bun prieten” a venit la el si i-a transmis un mesaj din partea lui Lucian Pahontu: „La mijlocul lunii noiembrie, un prieten foarte bun a venit la mine si mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahontu, seful SPP. Mi-a spus ca pana in martie Dragnea va fi istorie, iar eu o sa ajung seful PSD alaturi de alti colegi si o sa am protectia SPP”.
El a precizat ca intalnirea a avut loc la Ministerul Dezvoltarii si a sustinut ca prietenul sau nu face parte din niciun partid sau din vreo structura si ca nu poate spune cine este …

spot_imgspot_img