TARIFELE RCA se majoreaza in mai. Ce soferi vor scoate mai multi bani din buzunar

Dupa plafonare vine potopul preturilor. Politele RCA se vor scumpi din nou de la mijlocul lunii mai cu cel putin 20 de procente, anticipeaza brokerii.
Plafonarea tarifelor va expira in 3 saptamani. Si s-ar putea sa nu fie singurele modificari. Autoritatile vor sa oblige firmele de asigurari sa vina in ajutorul clientilor.
In prezent, tarifele RCA sunt plafonate prin lege, aceasta fiind o situatie unica in Europa. La fixarea tarifelor s-a ajuns tocmai in conditiile in care concurenta a scazut semnificativ dupa iesirea din piata a Astra si Carpatica Asig, iar preturile au crescut automat. In aceste conditii, un eventual boom al tarifelor nu este exclus nici dupa expirarea perioadei de plafonare. In mod normal, preturile ar trebui sa redevina libere din 19 mai, insa este posibil ca presiunile asociatiilor de transportatori sa dea iar rezultate si perioada sa fie prelungita cu inca trei luni.?

Prognozele transportatorilor arata ca daca un sofer tanar cu varsta de sub 25 ani are o masina pentru a carei asigurare plateste acum maximum 1.166 lei, dupa liberalizarea RCA costul politei va trece de 1.515 lei.
Avem vesti proaste si pentru tinerii cu varste intre 25 si 30 de ani. Un tanar care detine, de exemplu, o masina cu motor de 1,8 litri si plateste cel mult 1.042 lei pe an pentru RCA, din luna mai risca sa scoata din buzunar peste 1.460 lei pe aceeasi polita.
Tot cu 30% mai scumpe vor fi si asigurarile pentru transportatori. In cazul unui vehicul de pana in 7,49 tone, pretul RCA va urca de la 1.918 lei la aproape 2.500 lei.

loading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *