Tata Motors vor prelua actiunile Ford de la Jaguar si Land Rover

Tata Motors vor prelua actiunile Ford de la Jaguar si Land Rover

Ford Motor nu are nicio intentie sa mai pastreze actiuni de la brandurile sale Jaguar si Land Rover, conform unei surse din industrie. La inceputul acestei luni, Ford a ales compania Tata Motors drept canditat principal in achizitionarea celor doua branduri. Initial s-a crezut ca Ford ar dori sa pastreze un numar minim de actiuni ale Jaguar si Land Rover pentru a-si proteja contractele de furnizare a unor componente cum sunt, de exemplu, motoarele.

“Nu este nevoie de asa ceva”, afirma totusi sursa. Ford doreste sa se concentreze asupra operatiunilor din America de Nord, acesta fiind si adevaratul motiv pentru care vinde Jaguar si Land Rover. Pastrarea unor actiuni, oricat de putine ar fi, ar insemna un timp mai redus alocat planului de dezvoltare pentru America de Nord, conform aceleiasi surse.

Presa Indiana a raportat de asemenea ca Tata Motors se pregateste pentru o “achizitionare transparenta” a brandurilor de lux Jaguar si Land Rover. “Ford a hotarat sa nu pastreze niciun pachet minoritar de actiuni, fiind convins ca vor avea un viitor bun in mainile Tata,” sustin surse interne citate de The Economic Time.

Atat Jaguar cat si Land Rover folosesc motoare Ford. Interesant este faptul ca atunci cand compania a vandut Aston Martin, in luna martie a anului trecut, a decis, totusi sa pastreze un numar minim de actiuni si controlul asupra fabricii de propulsoare. In cazul Tata, dupa achizitie, sursa de propulsoare va ramane aceeasi: Ford.

Afacerea poate fi incheiata in prima parte a acestui an si va avea o valoare estimativa intre un miliard si un miliard jumatate de euro, conform analistilor. “Suntem inca in discutii detaliate cu Tata Motors, iar aceste discutii sunt confidentiale” sustine un purtator de cuvant al Ford Motors citat de Economic Times.

Purtatorul de cuvant Tata Motors a refuzat sa comenteze aceste informatii pe motiv ca discutiile sunt confidentiale.

Sindicatele uzinelor producatoare de componente pentru cele doua branduri vor ca Ford sa pastreze actiuni!

Thomson Financial raporteaza ca sindicatele uzinelor unde se produc componente pentru cele doua branduri cer ca Ford sa pastreze un numar minim de actiuni pentru a asigura continuitatea productiei in Marea Britanie. Numarul angajatilor din aceste uzine se ridica la peste 16.500 de oameni.

Oficialii Ford si sindicatele vor vizita noul proprietar (neoficial inca) Tata in India luna vitoare in legatura cu acest aspect. Totusi, daca Tata ar deveni doar actionar majoritar si nu proprietar cu drepturi depline, oficialii acestei din urma companii nu ar fi deloc incantati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *