Tatal Robertei Anastase aparat de seful sau in razboiul cu Victor Ponta

de Ioan Dornescu Postat la: 01.06.2012 17:48 Ultima actualizare: 01.06.2012 17:49

MEDIAFAX FOTO/ Narcis POP
Directorul general al Conpet, Dorin Tudora, il contrazice pe premierul Victor Ponta, si sustine ca ministrul Economiei nu i-a cerut “in mod direct” demiterea lui Corneliu Anastase, tatal Robertei Anastase, care este sef de departament in companie si nu consilier. Premierul Ponta a declarat joi ca directorul Conpet a refuzat sa il demita pe tatal Robertei Anastase din postul de consilier, desi cererea i-a fost adresata chiar de catre ministrul Economiei, argumentand ca a fost numit la conducerea companiei de fostul ministru de resort in baza unui contract de manager.
“Ministrul Economiei, ieri, l-a chemat pe seful de la Compet si i-a zis: “Il demiti pe domnul consilier, nu mai pui pe nimeni in loc”. Seful de la Compet i-a zis: “Nu vreau. Eu sunt acolo ca m-a numit fostul ministru si am contract de manager””, a relatat Ponta, la Realitatea TV.
Seful Conpet declara, intr-un comunicat, ca a fost contactat telefonic vineri de catre seful de cabinet al ministrului Economiei Daniel Chitoiu, care i-a cerut dispunerea demiterii din functia de consilier a lui Corneliu Anastase, motivul invocat fiind campania de presa privind salariul tatalui Robertei Anastase ca angajat al companiei.
“Contrar afirmatiilor facute aseara de primul ministru Victor Ponta, nu am avut nicio intalnire cu ministrul Economiei, domnul Daniel Chitoiu, in care acesta sa-mi fi cerut in mod direct demiterea domnului Corneliu Anastase”, a declarat Tudora, in comunicat.
El a precizat ca Anastase ocupa functia de sef al Departamentului de Management, Strategie si Comunicare, nu de consilier, iar demiterea unui salariat cu functie de conducere pentru motive care nu tin de persoana sa poate avea loc prin desfiintarea postului, care nu poate fi operata fara concursul Consiliului de Administratie. In caz contrar, compania si directorul general se expun contestarii in instanta, potrivit sursei citate.
“Motivul invocat de reprezentantii Ministerului Economiei nu poate constitui o baza legala pentru demiterea unui angajat al societatii pe care o conduc. Nimeni nu poate solicita o demitere a angajatului doar pe motivul salariului pe care il incaseaza. Nivelele de salarizare din cadrul Conpet au fost stabilite …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *