Tatarusanu, despre absenta Romaniei de la Euro 2012: “Noi nu am meritat sa ne calificam si asta este”

de Adrian Petculescu Postat la: 29.06.2012 19:58 Ultima actualizare: 29.06.2012 20:20

Mediafax Foto
Portarul stelist Ciprian Tatarusanu a declarat, vineri, in Austria, unde se afla in cantonament cu echipa sa de club, ca nu regreta faptul ca nationala Romaniei nu este prezenta la Euro-2012, pentru ca nu a meritat sa se califice la turneul final, informeaza site-ul oficial al FC Steaua.
“Nu pot spune ca am vreun regret pentru ca nu am fost la Euro, fiindca nu am meritat acest lucru. Daca am fi jucat extraordinar si am fi ratat calificarea la mustata, atunci as fi putut avea regrete. Noi nu am meritat sa ne calificam si asta este!”, a spus jucatorul.
Tatarusanu nu se plange de duritatea antrenamentelor pe care le conduce noul tehnician al echipei, Laurentiu Reghecampf, dar precizeaza noile metode de pregatire folosite sunt foarte bune si eficiente. “Orice cantonament este greu, nu pot spune ca facem ceva iesit din comun. Toate antrenamentele sunt solicitante, dar nu am fost biciuiti sau rastigniti, asa cum s-a scris prin presa. Preparatorul nostru fizic a venit cu ceva nou, dar nu iesit din comun. Sunt niste metode de antrenament diferite, dar foarte bune si eficiente”, a explicat el.
Referindu-se la viitoarea editie de campionat, Tatarusanu estimeaza ca echipa sa are un inceput de sezon accesibil si afirma ca nu poate spune care formatie este favorita la titlu. “Pe hartie, sunt multe favorite la titlu, dar cred ca la sfarsitul turului vom putea spune cine joaca cel mai frumos fotbal si are sanse reale sa castige campionatul. Teoretic, incepem campionatul bine, cu echipe mai slab cotate. Dar s-a vazut si in sezonul trecut ca nicio echipa nu este slaba si niciun meci nu este castigat dinainte. Anul trecut am facut egal cu Sibiul in prima etapa, desi am avut multe sanse de a marca. Din fericire, dupa aceea am avut doua victorii care ne-au ridicat in clasament. In ceea ce o priveste pe Chiajna, vom vedea ce va fi la ora jocului. Nu stim cu ce echipa joaca, deoarece au facut multe transferuri si au schimbat banca tehnica. Vom fi pusi la punct pana la inceputul partidei! Primul meci este cel mai important pentru noi, nu pot face o comparatie intre campionat si cupele europene. In Europa League sper sa facem cat mai multe puncte si sa fim vazuti cat mai bine”, a declarat Tatarusanu.
El spune ca nu isi doreste sa plece in acest moment de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *