TAXA AUTO 2018: Viitoarea taxa de mediu nu va fi una de prima inmatriculare. Termenul de luna martie ar putea fi decalat

Forma finala a taxei trebuie sa aiba un singur scop, pentru ca si eu, si Guvernul Romaniei, si cred ca fiecare dintre noi ne dorim sa traim intr-un mediu curat, intr-un mediu sanatos, dar nu numai noi acum ci si generatiile viitoare, si suntem responsabili pentru acest lucru (…) Nu este o taxa si nu o sa fie o taxa de prima inmatriculare sau o taxa care sa-i penalizeze pe toti cei care isi cumpara o masina second-hand, va fi o taxa, sa spunem intre ghilimele, numai in vederea poluarii”, a declarat, ministrul propus la Mediu, Gratiela Gavrilescu, la sfarsitul audierilor din comisia de specialitate din Parlament – comisia care a avizat-o favorabil pe Gavrilescu pentru un nou mandat de ministru al Mediului.
Intrebata daca luna martie va mai ramane ca termen pentru elaborarea noii taxe, Gavrilescu a precizat faptul ca “studiile toate dureaza si ne dorim ca aceste studii sa fie bine efectuate. Dureaza un pic mai mult, dar mai bine mai mult si sigur, decat sa ne pripim si sa nu iasa un lucru bun”.
Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, declara in decembrie 2017, in sedinta Comisiilor de Mediu ale Parlamentului, ca timbrul de mediu ar putea fi inlocuit pana in luna martie sau aprilie 2018, conform directivelor europene, pentru diminuarea poluarii.
“Bugetul Adminstratiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat undeva in martie – aprilie, anul viitor. Sper ca, pana atunci, sa avem o inlocuire a timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea sa fie diminuata. Nu stiu cum va iesi forma finala a acestei penalitati pentru masinile care vor polua si sper ca in martie anul viitor, inainte ca bugetul de venituri si cheltuieli al AFM sa fie aprobat, sa avem si o forma finala. Principiul va fi acelasi, adica “Poluatorul plateste!”. Amprenta trebuie sa fie neaparat carbonul ca emisie. De asemenea, speram ca saptamana viitoare sa avem Hotararea de Guvern de adoptare a Planului National de Gestiune a Deseurilor si, in felul acesta, procedura de infringement si o conditionalitate ex-ante pentru Romania sa fie bifata, sa notificam Comisia Europeana”, a sustinut Gavrilescu, in sedinta din Comisiile de mediu ale Parlamentului pentru aprobarea bugetului pe anul 2018 pentru Ministerul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *