TAXA AUTO dispare: Guvernul va muta timbrul auto de mediu in pretul combustibililor

TAXA AUTO 2016. Solutia consta in modificarea legislatiei dupa principiul “poluatorul plateste”, astfel incat cumparatorii de autovehicule sa nu mai plateasca taxa, declarata ilegala de UE, ci aceasta sa fie continuta in pretul carburantilor, scrie cursdeguvernare.ro
Potrivit acelorasi surse, e vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge in conturile administrate de Ministerul Mediului – autoritate care are de restituit taxele percepute pana acum.
Calculator TAXA AUTO 2016 ANAF: Calculeaza-ti singur TIMBRU DE MEDIU 2016
Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis in data de 9 iunie 2016 ca taxa de prima inmatriculare perceputa de Romania cumparatorilor de masini este ilegala din punct de vedere al legislatiei UE, dupa ce Romania a extins-o si la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o data condamnata.
Odata stabilita sursa de finantare, grupul de lucru va stabili si cum si in cat timp vor fi restituite sumele catre cei care le vor revendica.
Romania a introdus in 2008, in timpul Guvernului Calin Popescu Tariceanu, prima taxa ce avea ca scop limitarea importurilor de autoturisme second-hand, cu explicatia ca tara se transforma intr-un cimitir al vechiturilor poluante ale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *