Teamnet va dezvolta drone blindate, pregatite pentru aplicatii militare

“Jucatorii de tehnologie pot face o diferenta semnificativa in sporirea gradului de siguranta publica, ca de exemplu, prin solutii optimizate pentru managementul situatiilor de urgenta. Constat acest efort si in randul companiilor din Silicon Valley si cred ca ar fi un demers necesar si la nivelul tarii noastre”, a afirmat Bogdan Padiu, CEO Teamnet, citat de Economica.net.
Actionarii Ymens Teamnet, companie din grup specializata in solutii de cloud computing si SaaS (software as a service), cu activitati de cercetare si dezvoltare in zona vehiculelor aeriene fara pilot (UAV), au aprobat extinderea obiectului de activitate cu fabricarea vehiculelor militare de lupta.
“Pe fondul nevoilor constatate pe piata locala, cat si tinand cont de interesul acordat in spatiul Uniunii Europene pentru tehnologia si produsele de tip dual-use, am luat decizia de a extinde domeniul de activitate catre realizarea de produse de tip blindat. Incadrarea in CAEN-ul 3040 a tinut de o pura chestiune de formalitate, neexistand alte optiuni de clasificare. Activitati precum productie de vehicule de lupta sau fabricare de armament nu sunt vizate de compania noastra”, a precizat Bogdan Padiu.
“Un exemplu de tehnologie dual-use este Hirrus UAV, care a fost realizat pentru sectorul civil, insa, are capacitati si pe zona militara. Acest lucru a fost testat si confirmat in cadrul exercitiilor NATO Unified Vision din 2014 si 2016. De asemenea, un alt produs la care lucram in prezent este Signus, o drona de tip tactic, care poate opera pe o distanta de 200 de km, pentru siguranta frontierelor maritime si terestre. Acest proiect de cercetare derulat impreuna cu Airbus are termen de definitivare anul 2017”. Proiectul Signus a fost lansat in toamna anului trecut de Teamnet si Airbus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *