Teapa Ogica-OTV

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

S-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample: sase sute si ceva de romani au platit cu bani frumosi – intre 100 si 1.500 de euro – naivitatea de a crede in gogosile ?marilor specialisti? intr-ale loteriei. Sa-i numim, ca sa stie lumea de cine sa se fereasca, daca vrea sa se fereasca: Stelian Ogica, vechi client al Loteriei si al puscariei; Dan Diaconescu, renumit jongler al banilor imperecheati pe sub masa; Luis Lazarus, un cetatean guvernat de fantasme si bantuit de pitici-cu-barba. In ciorba a intrat si nevinovatul Dorel, care dupa ce a fost vizitat o data de noroc crede ca a devenit specialist in bile.

Mai rau e ca gogosile debitate ore in sir la Ogica TV (OTV) au fost inghitite cu pofta, hap-hap, de vreo 620 de compatrioti. Unii au dat 100 de euro. Altii – mai mult, mergand pana la 1.500 de euro. Cativa s-au revoltat: de ce doar 1.500, daca vrem sa jucam mai mult? Reporterii au surprins scene halucinante. Un batranel striga ingrozit: luati mai putin de la fiecare, ca sa depunem si noi! Ii era teama ca nu va apuca sa se numere printre actionarii biletului providential. Strigatul sau amintea de altul, la fel de disperat, care insotea cozile infernale de pe vremea lui Ceausescu: dati mai putin, sa prindem si noi!

In fine, s-au adunat aproape 140.000 de euro. Patru miliarde si jumatate de lei vechi. Bani, nu gluma! Ca sa stranga aceasta suma, tiriplicarii au recurs la o porcarie. Si-au pacalit telespectatorii, sustinand ca au descoperit schema-minune, de 23 de numere, cu care au mari sanse de a castiga milioanele de euro. Smecheria, indusa cateva seri la rand, a fost simpla: dom?le, jucam 23 de numere din cele 49 posibile, deci avem sanse de aproape 50%; cu putin noroc, dam lovitura.

In realitate, schema lor acoperea doar 0,6% din combinatiile posibile. Altfel spus, sansele de a nu castiga marele premiu erau de 99,4a. Cu un asemenea procent, este absolut normal sa pierzi banii. Ca sa castigi, ai nevoie de un noroc chior. Cu smecherii nu poti pacali matematica, dar poti trage pe sfoara destui oameni carora parca le face placere sa fie pacaliti. Nu le-au ajuns Caritasul si puii sai piramidali, Gerald sau Philadelphia. Nu s-au invatat minte nici dupa SAFI sau FNI. Nu se simt impliniti daca nu sunt pacaliti. Foarte bine, si-au gasit oamenii care sa le faca placerea: Diaconescu-Ogica-Lazarus.

De la inaltimea celor aproape 140.000 de euro pierduti, participantii la cooperativa OTV ar mai putea suporta doua constatari: 1. Dan Diaconescu si-a facut audienta din banii si iluziile lor; 2. cooperativa Ogica-OTV nu a oferit nicio garantie ca a colectat doar suma depusa in casieria Loteriei. 623 de jucatori cu sume intre 100 si 1.500 de euro – hmmm… cam vaga formulare! Corect era sa publice lista tuturor cotizantilor si a sumei jucate de fiecare.

Pana una-alta, fapt ramane ca triunghiul de gogomani de la OTV a usurat de bani vreo sase sute si ceva de creduli. Nu ne garanteaza nimeni insa ca alte batalioane de naivi nu se vor lasa inselate, cu alte si alte ocazii!

spot_imgspot_img