TechSchool.ro, o platforma educationala care te propulseaza la NASA

Operatorul UPC a lansat o platforma online educationala, dedicata copiilor pasionati de tehnologie, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani: www.tech School.ro. Exista si o componenta competitionala: inscrierea de proiecte in domeniul stiintei.
?
TechSchool se axeaza pe cateva categorii principale (astronomie, robotica si programare), programul urmarind crearea unei biblioteci de resurse online si offline, cunostinte pe baza carora copiii si tinerii vor putea participa in concursul de idei de proiecte in domeniile amintite, gazduit de platforma. UPC Romania va oferi 3 granturi in valoare totala de 15.000 de euro pentru implementarea ideilor de proiecte castigatoare. La aceste granturi se adauga si un Premiul Special din partea juriului (locul IV) ce consta in participarea castigatorului la NASA Space Summer Camp 2013
?
Componenta offline este tabara Tech School, la care toti cei care ȋnscriu proiecte se pot intalni cu alti pasionati de tehnologie, dar si cu mentorii si trainerii Tech School.
?
Pentru fiecare dintre cele trei domenii (astronomie, robotica si programare), au fost selectati mentori romani importanti: Adrian Stoica (Advanced Robotics Research la NASA), Aurora Simionescu (Einstein Research Fellowship din partea NASA in cadrul Universitatii Stanford). In aceeasi categorie apare si Emi Gal – CEO al start-up-ului international Brainient.
?
Cele mai interesante stiri din cele trei domenii vor fi aduse tinerilor de catre Ioana Stoica, profesor de fizica si astronomie in cadrul Colegiului National Tudor Vianu, Victor Manz, profesor de informatica in cadrul Colegiului National Tudor Vianu si Alin Jderu, multiplu premiat in cadrul concursurilor internationale de robotica.
?
Evaluarea Proiectelor va fi realizata de catre o comisie (juriu) din care vor face parte:-??mentorii programului Tech School;- reprezentanti ai Organizatorului si ai partenerilor implicati (Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Discovery Romania).
?
De mare importantanta, pentru cei care vor sa-si inscrie ideile/proiectele in concurs, este Regulamentul, in special Sectiunea cu drepturile de autor (S 12):
?
“Fiecare Participant (si parintii sau tutorele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *