Televizoarele LED ieftine sunt de preferat sau nu?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Conteaza atat de mult rezoluția ecranului? De ce sunt de preferat televizoarele LED ieftine

Daca nu ai suficient spațiu in locuința sau pur și simplu nu iți dorești un televizor cu ecran mare, cu diagonala de peste 100 de centimetri, un televizor LED ieftin este o opțiune mai buna decat un televizor LED mai scump. Nu doar din perspectiva evidenta a diferențelor de preț, cat din perspectiva calitații imaginilor.
High definition (HD) sau „rezoluție inalta”, in limba romana, se refera la numarul de pixeli de pe ecran. Mai mulți pixeli inseamna o rezoluție mai buna. Tot ce este peste 1366 x 768 este considerat, in general, HD, dar cei mai mulți producatori de televizoare prefera sa-și promoveze produsele ca fiind „Full HD”, adica ecranele acestora au 1920 x 1080 pixeli.
Dar sa platești pentru mai mulți pixeli nu iți garanteaza o imagine mai buna. Acuratețea culorilor, tranziția intre culori și fidelitatea nuanțelor de negru, de exemplu, sunt mult mai importante. Mai mulți pixeli fac sa fie mai greu, de fapt, pentru procesorul televizorului sa ofere o imagine perfecta.
Pe televizoarele de dimensiuni mai mici (cu diagonala de sub 100 de centimetri) e dificil sa sesizezi diferențele intre HD și Full HD. Avantajul unei rezoluții mai inalte este ca poți sa stai mai aproape și in același timp sa te bucuri de o mulțime de detalii ale imaginilor.
Așadar, daca nu ai de gand sa-ți cumperi un televizor mare, cu diagonala de peste 100 de centimetri, nu e nevoie sa faci investiții foarte mari pentru a avea aceeași claritate a imaginii la bani mai puțini. Televizoarele LED ieftine sunt, așadar, o soluție nu doar la fel de buna, ci chiar mai buna, daca ținem cont de preț. La un televizor cu diagonala sub 100 de centimetri, diferențele de calitate dintre imagini sunt insesizabile, in schimb diferențele de preț sunt mai pronunțate.
Nici rata de refresh nu este un indicator fidel al claritații și calitații imaginilor
Dar rata de refresh? Este importanta? Rata de refresh, exprimata in Hertzi (Hz), este numarul de refreshuri pe secunda al ecranului. Se presupune ca, cu cat e mai mare numarul de refhreshuri, cu atat mai buna este imaginea, in special la transmisiuni sportive.
Totuși, acest lucru nu este in intregime adevarat, iar producatorii de televizoare au inceput sa caute noi moduri de masurare a ratei de refresh. Sfatul nostru este sa ignori numarul de Hertzi de pe ambalajul televizorului și sa ții cont doar de ceea ce vezi cu ochii tai pe ecran.

spot_imgspot_img