TENSIUNI DIPLOMATICE. Presedinta Braziliei si-a amanat vizita in SUA dupa scandalul de spionaj

Presedinta braziliana Dilma Rousseff a amanat vizita sa in Statele Unite din octombrie, dupa recentele dezvaluiri privind un caz de spionaj american in Brazilia, au anuntat marti Brasilia si Washington, transmite AFP.
“Tinand cont de apropierea vizitei de Stat prevazuta la Washington – si in absenta unei clarificari satisfacatoare a faptelor cu explicatii exacte si a angajamentului de a inceta activitatile de interceptare – conditiile pentru organizarea acestei vizite la data fixata in prealabil nu sunt intrunite”, a anuntat un comunicat al serviciului de presa al presedintiei braziliene.
La randul sau, purtatorul de cuvant al presedintiei americane Jay Csrney a afirmat ca o astfel de deplasare “nu trebuie sa fie eclipsata de un singur dosar (cel al dezvaluirilor cu privire la un caz de spionaj american in Brazilia, n.r.) indiferent de importanta sa sau dificultatile pe care le prezinta”.
Organizarea acestei vizite depindea conform Braziliei de explicatiile furnizate de Washington cu privire la un caz de spionaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *