TENSIUNI HAGA-MOSCOVA. Un diplomat olandez a fost agresat in capitala Rusiei

Un diplomat de la ambasada Olandei la Moscova a fost agresat la domiciliul sau de doi barbati deghizati in electricieni, au anuntat presa si diplomatia olandeza, in contextul tensiunilor intre cele doua tari, relateaza AFP.
Saptamana trecuta, presedintele rus Vladimir Putin a cerut Olandei sa isi prezinte “scuze” pentru descinderea in forta a politistilor la domiciliul unui diplomat de la ambasada rusa la Haga.
Onno Elderenbosch, numarul doi in ambasada Olandei in Rusia, a fost agresat marti seara cand se intorcea la domiciliul sau din centrul Moscovei.
Intrand in cladire, el a constatat ca ascensorul nu functiona si a urcat pe scari, relateaza site-ul de stiri Life News, citand o sursa politieneasca.
Ajuns pe palier, diplomatul s-a intalnit cu doi barbati in costume de electricieni, ocupati sa examineze tabloul electric. Vorbind despre o problema in cladire, ei i-au cerut sa le permita sa intre in apartament pentru a verifica daca exista curent electric.
“Cand diplomatul a deschis usa, a fost impins din spate si a cazut cu fata in jos”, a declarat o sursa din cadrul politiei pentru Life News.
“El a fost legat imediat, dupa care agresorii au rascolit apartamentul”, a adaugat sursa citata.Inainte de a pleca, agresorii au desenat cu ruj de buze pe o oglinda o inima cu inscripta in rusa LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali).
Tema drepturilor minoritatilor sexuale face obiectul unei opozitii intre europeni si rusi de la adoptarea, in Rusia, a unei legi impotriva “propagandei” homosexuale.
Diplomatul olandez, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *