TENSIUNI: Israel, atacat cu rachete din Egipt

Un purtator de cuvant al armatei a confirmat tirul de racheta si interceptarea acesteia de catre o baterie “Iron Dome”, in apropiere de Eilat. In noaptea de luni spre marti, un grup jihadist a anuntat ca a tras o racheta Grad asupra Israelului din Sinaiul egiptean, in represalii la un recent raid aerian pe care l-a atribuit statului evreu.?
Aeroportul din Eilat, situat la Marea Rosie, a fost inchis joia trecuta timp de doua ore la ordinul autoritatilor militare israeliene “din motive de securitate”. Armata israeliana a amplasat in iulie o baterie antiracheta Iron Dome in Eilat, oras port situat in apropiere de granita cu Sinaiul egiptean.

Un grup jihadist a declarat ca a tras o racheta Grad asupra Israelului din peninsula egipteana Sinai in noaptea de luni spre marti, ca represalii la un recent raid aerian mortal atribuit statului evreu, informeaza AFP.?

Intr-un comunicat postat pe un forum jihadist, Consiliul Shura al mujahedinilor afirma ca luptatorii sai au tras o racheta Grad asupra Eilat, la Marea Rosie, la ora 1.00 marti /23.00 GMT luni/, “intr-o replica rapida la ultima crima a evreilor dintre care o drona ce a bombardat Sinaiul si a ucis patru mujahedini” vineri.?Textul nu precizeaza daca acest tir a provocat pagube sau raniti.?Un alt grup jihadist, Ansar Beit al-Maqdess, care spune ca se inspira din Al Qaida si revendica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *