Teodor Melescanu: Romania condamna ferm utilizarea armelor chimice, mai ales folosirea lor impotriva civililor

“Romania condamna ferm utilizarea armelor chimice in orice circumstante, in orice imprejurare, dar mai ales atunci cand este vorba de folosirea lor impotriva civililor. Sprijinim ferm ideea de a investiga, de a pune la dispozitia organismului special, un organism care trebuie sa fie impartial si independent, toate datele pentru a putea sa vedem care sunt realitatile din teren si, in al doilea rand, masurile care ar trebui sa fie intreprinse la nivelul societatii internationale”, a afirmat seful diplomatiei romane.
Si ministrul francez pentru Europa si Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, a spus ca un atac cu arme chimice este “intolerabil”.
“Exista o linie rosie in ceea ce priveste situatia din Siria, dar aceasta linie rosie este valabila si pentru alte situatii – este respectul nostru pentru Conventia Internationala privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993. (…) Suntem fermi si, cum a spus presedintele Republicii (Emmanuel Macron – n.r.) alaltaieri, aceasta situatie nu este tolerabila. Aceasta linie rosie a fost trecuta si trebuie sa luam decizii in zilele ce urmeaza”, a punctat acesta.
Intrebat daca mesajul publicat recent de presedintele Trump in privinta situatiei din Siria “ajuta” Franta sa ia o decizie in aceasta chestiune, Le Drian a afirmat: “Franta este autonoma in deciziile sale”.
Donald Trump a raspuns miercuri Rusiei pe Twitter, dupa mesajul unui oficial rus ca orice racheta ar fi lansata catre Siria va fi doborata, presedintele american transmitand Moscovei sa se pregateasca pentru rachetele “frumoase, noi si “smart”” care vor veni.
“Rusia a promis ca va dobori una cate una toate rachetele trase catre Siria. Pregateste-te Rusia, pentru ca ele vor veni, frumoase, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *