Teodorovici: ANAF nu si-a atins planul propus la inceput de an cu privire la incasarea TVA. Sefii institutiei vor fi demisi

“Aceasta este o zona in care Romania intr-adevar trebuie sa actioneze radical (a incasarilor din TVA – n. r.). Si o sa vedeti si pe aceasta zona schimbari radicale pentru ca Romania sa recupereze din acel gap de TVA la nivel national, fiind intr-o pozitie la nivel european codasa, ca sa nu spun pe ultima pozitie. Este o zona in care lucrurile se vor schimba. O sa vedeti si pe aceasta zona ca Romania va recupera… Daca planul ANAF-ului arata clar o crestere, nimeni nu poate sa o conteste. Eu in special ma uit la planul ANAF-ului pe zona de TVA, accize si taxe vamale. Acolo ma uit. Si aceasta a fost discutia mea si cu ANAF-ul, foarte clara. Nu admit pana la final de an nici macar un leu scadere sub acest plan. Am spus-o si in Guvern la rectificare”, a afirmat Eugen Teodorovici.
Potrivit acestuia, in prezent ANAF se afla la 95% fata de planul care trebuie realizat, iar daca nu se va atinge tinta propusa atunci sefii ANAF vor fi demisi.
“Eu ma raportez la un plan pe care ANAF-ul l-a propus – sau Ministerul de Finante la inceputul acestui an l-a propus – pe baza caruia s-a facut Legea bugetului si atunci am spus foarte clar ca nu accept niciun fel de scadere a acestuia. Mai mult, a fost si revizuit la momentul rectificarii in sensul de a aduce ce nu s-a facut in prima parte a anului ca obligatie de facut pana la final de an, iar ANAF-ul este obligat sa vina cu propuneri de masuri concrete ca planul sa fie realizat. Repet, nu voi accepta nici macar un leu sub plan! Daca nu, inseamna ca trebuie luate masuri”, a adaugat Teodorovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *