Teodorovici, despre declararea banilor trimisi in tara de romanii din diaspora: Nu reprezinta o propunere a Ministerului de Finante

“Impactul este pozitiv, orice suma intrata in tara, ca sunt fonduri europene, ca sunt bani de la romanii care sunt in afara tarii si ii trimit acasa, dar referitor la acel proiect de act normativ, el nu reprezinta o propunere a Ministerului de Finante.
“Eu am spus, ca punct de vedere, ca logica nu are. Aceasta propunere de act normativ – care, chipurile, transpune o prevedere europeana – cred ca are la baza nu neaparat, sa spunem, acest motiv de a vedea daca banii aceia provin din activitati necurate, ci mai mult o ingradire a muncii la nivel european, poate si munca la negru, probabil ca acesta este un motiv in spatele acestei propuneri de modificare, nu a noastra, ci la nivel european”, a precizat Teodorovici la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.
Prevederea europeana care ii obliga pe romanii din strainatate sa declare de unde au bani
El a adaugat ca a avut o discutie cu cei de la Oficiu, iar acestia i-au transmis ca Romania este singurul stat care nu a transpus aceasta prevedere europeana.
“Va trebui sa vedem exact care este situatia. Daca se poate amana o astfel de transpunere, ca nu ne obliga nimeni sa facem o astfel de transpunere. Ne asumam, ca stat, netranspunerea unui act normativ la momentul la care acest act o impune.
Sunt multe astfel de exemple, tari europene care accepta si decid sa nu transpuna o anumita prevedere europeana. Pentru ca pentru ele, ca economie, e mai bine asa.
Stim clar ca ele vor pierde intr-un final la Curtea Europeana de Justitie, dar e decizia statului membru, deci fiecare stat poate sa decida si in cazul de fata si Romania pe acest subiect.
Banii trimisi in tara de romani sunt proveniti din munca cinstita, si nu din activitati necurate si nu am niciun fel de indoiala, asa ca nu vad de ce reguli peste reguli si tot timpul noi si alte state pe aceasta zona a Europei trebuie sa suportam experienta neplacuta a altor state din Europa de vest.
Nu prea este corect (…). O sa discutam la nivel de Guvern care este pozitia foarte clara vizavi de aceasta propunere legislativa”, a punctat ministrul Finantelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *