Teroare in orasul sirian Alep: S-a ajuns ca mortii sa fie ingropati in parcari

Aproximativ 250.000 de sirieni au ramas in cartierele estice ale orasului asediat, care au reprezentat in ultimii patru ani o tinta pentru fortele guvernamentale, dupa ce gruparile de rebeli moderati si islamisti au preluat controlul.
Viata locuitorilor a fost marcata in ultimii ani de moarte si distrugere, iar victimele razboiului civil au umplut toate locurile de veci din cimitirele Alepului. Nu exista date complete cu privire la numarul persoanelor ucise in ultimii patru ani in luptele din metropola odata prospera, insa numerele speculate de activisti depasesc cateva mii de morti.
In ultimii doi ani, mai multe parcari au fost transformate peste noapte in cimitire, pentru a acomoda miile de persoane care si-au pierdut viata in sangerosul razboi civil. Insa, locuitorii orasului sustin ca toate parcarile orasului sunt deja pline cu morti, iar multe persoane sunt obligate sa-si ingroape apropiatii in terenurile ramase libere intre blocuri sau pe campurile abandonate de fermieri.
Mohamad Abou Marwan este unul dintre putinii soferi de ambulanta, care isi continua rutina pe strazile din Alep.
“Atunci cand gasim cadavre in cladirile distruse de raidurile aeriene, le transportam spre cel mai apropiat spital, pentru ca rudele sa isi gaseasca usor mortii si sa-i identifice. Noi sugeram familiilor sa-si ingroape mortii in gropi deja folosite, tocmai pentru a salva spatiu. Insa multe familii refuza, pentru ca simt ca o asemenea inmormantare este lipsita de respect. Colaboram cu autoritatile locale pentru a incerca sa-i convingem”, sustine soferul sirian de ambulanta.
Atunci cand familia accepta, persoana decedata este inmormantata intr-o groapa comuna dintr-un parc devenit cimitir. Voluntarii folosesc doar lopeti pentru a sapa gropile comune, intrucat nu exista alte echipamente in cartierele asediate.
In schimb, unele familii anunta autoritatile ca vor cauta pe cont propriu un loc adecvat ingroparii unei rude decedate, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *