Teroare la o ferma de capsuni din Grecia: autorii atacului armat, arestati

Cei trei barbati, cu varste de 21, 27 si 39 de ani, sunt suspectati ca au deschis focul miercuri asupra unui grup de aproximativ 200 de muncitori straini, majoritatea din Bangladesh, veniti sa isi ceara salariile restante de cateva luni.
Suspectul in varsta de 27 de ani “a fost deja implicat intr-un caz de abuz impotriva unui egiptean care protesta fata de conditiile de munca”, in 2012, a anuntat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.
Arestarile, efectuate intr-o tara criticata pe plan international pentru impunitatea de lunga durata de care beneficiaza autorii de violente xenofobe, au fost anuntate in marja unei vizite la fata locului a ministrului Ordinii Publice, Nikos Dendias.
“Nicio victima nu va fi expulzata”, a afirmat ministrul, cu toate ca a exclus pana la acel moment ca imigrantii ilegali care au devenit victime ale agresiunii sa fie protejati de expulzari. El a vizitat trei persoane ranite, spitalizate in continuare la Patras.
Cercetat pentru “incitare morala la omucid”, patronul fermei, una dintre cele mai mari intreprinderi exportatoare din Manolada, a fost spitalizat, sub paza politiei, dupa ce a invocat o problema de natura cardiaca.
Politia a arestat, de asemenea, un al doilea presupus complice al tragatorilor, acuzat ca i-a ajutat sa fuga. Primul barbat arestat joi, pentru acest motiv, trebuie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *