Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cutit din rucsac si inainte de atac a strigat “Allah Akbar”

Autorul atacului – arestat si interogat la amiaza – este un “rezident din Canada”, aproximativ de 50 de ani, care a intrat in SUA la data de 16 iunie, inainte de a merge la Flint, un oras din nordul SUA situat foarte aproape de lacul Michigan.
Suspectul, care a fost inculpat, a sosit in cursul zilei pe aeroport, unde a “scos un cutit” din rucsacul sau, strigand “Allah Akbar” (“”Allah e mare””, in araba), inainte de a-l “injunghia pe locotenentul (Jeff) Neville in zona gatului”, a precizat reprezentantul FBI.
Politistul ranit este in stare stabila si urmeaza sa-si revina in totalitate, a salutat acelasi agent al politiei federale.
“Noi anchetam cu privire la acest incident survenit astazi la 09:45 (13:45 GMT) ca pe un act de terorism”, a declarat David Gelios de la FBI, in cadrul unei conferinte de presa.
Presedintele american Donald Trump a fost informat cu privire la acest eveniment.
Cazul de agresiune cu un cutit pe aeroportul din Flint este cel mai recent episod dintr-o serie de atacuri asupra fortelor de securitate la nivel mondial, atacuri adesea revendicate de simpatizanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic.
Potrivit Agerpres, atacatorul din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *