The Guardian: Comisia Europeana critica Romania pentru ca vrea sa elibereze mii de detinuti, inclusiv politicieni. Tara s-ar intoarce in timp cu zece ani

Oficialii Comisiei Europene critica Romania pentru intentia de a scuti de pedepse sau de a pune in libertate doua – trei mii de condamnati, unii dintre ei fiind politicieni, noteaza jurnalistii publicatiei The Guardian intr-un articol publicat vineri.
Printre cei vizati se afla si liderul partidului aflat la guvernare (aluzie, probabil, la Liviu Dragnea).
Ziarul britanic mentioneaza ca oficialii Comisiei Europene au publicat cel mai recent raport MCV asupra Romaniei, care avertizeaza si asupra tentativelor de a slabi legislatia anticoruptie, “fara consultarea institutiilor judiciare”.
Un pas recent in aceasta directie este aparitia unor Ordonante de Guvern care “pot afecta cadrul legal asupra coruptiei si rezultatul luptei contra coruptiei”. Unul dintre efectele acestor ordonante ar fi redefinirea faptei de abuz in serviciu.
Potrivit autoritatilor romane din domeniul penitenciarelor, pana la 3700 de detinuti ar putea fi eliberati ca efect al acestor modificari legislative, noteaza The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *