The Guardian: UE identifica intr-un raport scurs presei o serie de deficiente de securitate care au permis atentatele teroriste

De asemenea, raportul atrage atentia ca toate persoanele implicate in ultimii ani in atentate teroriste au traversat “inainte de atacul propriu-zis” granita externa a Uniunii Europene. Inclusiv cetatenii blocului comunitar vizati de mandate europene de arestare au reusit sa treaca fara probleme granita externa, intrucat nu exista un sistem de verificare a cetatenilor UE.
In acest moment, granicerii europeni utilizeaza un sistem care nu permite nici macar verificarea bazelor de date europene pentru date biometrice, precum amprente.
Acest raport a fost realizat de catre o echipa de securitate a Comisiei Europene, scrie news.ro.
“Codul Schengen nu a permis o consultare sistematica a bazelor de date nationale si internationale, lasand serviciile incapabile sa duca la capat o serie de controale de baza, care ar fi insemnat evitarea varsarii de sange”, se arata in documentul obtinut de The Guardian.
De asemenea, raportul atrage atentia asupra modului in care teroristii au traversat fara probleme granitele interne in timp ce pregateau atentatele sau chiar dupa atacurile teroriste din Paris si Berlin.
“Exista o intrebare daca se pot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *