Theresa May: Vreau cel mai bun acord pentru Brexit, nu-mi dau demisia

Potrivit unor surse citate de presa britanica, zeci de parlamentari din cadrul Partidului Conservator vor incerca sa o inlature pe Theresa May din functiile de lider al formatiunii politice si de prim-ministru in cazul unui esec electoral in alegerile locale din luna mai.
Procedura pentru alegerea liderului Partidului Conservator poate fi lansata daca cel putin 15% dintre deputatii conservatori – 48 dintre ei – vor semna o petitie in acest sens. Deja sunt 40 de parlamentari care o contesta pe Theresa May, astfel ca pozitia acesteia este din ce in ce mai fragila.
“V-am spus si inainte, nu sunt genul de persoana care renunta usor si exista un obiectiv pe termen lung de indeplinit. Acest obiectiv este de a obtine cea mai buna intelegere pentru Brexit, de a ne asigura ca recuperam controlul banilor nostri, a legilor, a frontierelor noastre, ca putem incheia acorduri comerciale cu restul lumii. Dar este vorba si despre agenda interna. In primul rand, cel mai important este sa-mi servesc tara si partidul”, a spus May in timpul unei calatorii spre China, unde efectueaza o vizita oficiala de trei zile.
Sefa guvernului de la Londra a recunoscut necesitatea de a transmite mesaje care sa fie mai bine auzite de catre alegatori si de catre membrii Partidului Conservator.
“Ma intrebati daca putem face mai multe, sa le vorbim oamenilor despre ceea ce obtinem si despre ce facem? … Da. Exista intotdeauna mai multe lucruri de facut pentru a ne adresa oamenilor”, a mai spus May.
Intrebata de catre jurnalisti daca va lupta pentru a-si pastra pozitia de premier in cazul unui vot de neincredere in Parlamentul britanic, Theresa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *