Tipuri de prese de balotat si utilitatea acestora

Presele de balotat ar trebui sa nu lipseasca din gospodariile fermierilor care se ocupa de cultivarea plantelor ce fac parte din culturile pure, asa cum este lucerna, de exemplu. Aceste dispozitive sunt necesare pentru o colectare mai usoara a faneturilor si pentru ca ele sa poata fi depozitate intr-un mod eficient.

Fermierii care nu dispun inca de prese de balotat trebuie sa citeasca randurile de mai jos pentru a intelege de ce ar trebui sa achizitioneze cel putin una, in functie de cat pamant au.

De ce sunt utile balotierele intr-o ferma?
Cei care se ocupa de cresterea animalelor, cum sunt vacile, caii si porcii trebuie sa se asigure ca le ofera acestora o alimentatie corespunzatoare in permanenta. De exemplu, bine de stiut este faptul ca aceste animale prefera faneturile ca hrana, iar atunci cand fermierii dispun de mai mult de 5 hectare de pamant, indicat este sa cultive lucerna pentru a nu fi nevoiti sa cumpere hrana pentru bovinele si porcinele pe care le au. Cu ajutorul balotierelor, ei pot strange si aranja faneturile mult mai usor decat daca ar folosi metode manuale. Astfel, animalele primesc hrana de care au nevoie, iar fermierii economisesc sume consistente, dar si timp.

Un alt motiv pentru care balotierele sunt foarte utile intr-o gospodarie este acela ca ele pot fi inchiriate. Preturile de inchiriere sunt in general destul de mari, ceea ce inseamna ca fermierii pot obtine sume frumoase din aceasta activitate atunci cand ei insisi nu au nevoie de presele de balotat.

La nivel industrial, prese de balotat sunt absolut indispensabile atunci cand trebuie recoltate si aranjate cerealele si faneturile. Fara astfel de prese, marile companii nu ar putea beneficia de resursele necesare pentru a-si desfasura activitatea, intrucat este evident ca munca pe care o fac balotierele nu ar putea fi dusa pana la capat de mana omului intr-un timp scurt.

Tipuri de balotiere
Inainte de a achizitiona o balotiera, fermierii trebuie sa stie faptul ca exista modele indicate pentru ferme mici, unde nu este nevoie de culegerea faneturilor de pe o suprafata foarte mare, dar exista si modele care se folosesc doar la nivel industrial.

Specialistii in domeniul agriculturii si cresterii animalelor sustin faptul ca exista 2 tipuri principale de prese: cele cu camera fixa si cele cu camera variabila. Este important de stiut faptul ca principala diferenta dintre cele 2 modele de balotiere este aceea ca presele cu camera fixa pot ajuta la realizarea unor baloturi cu acelasi diametru, e cand in cazul balotierelor cu camera variabila, diametrul balotilor poate fi mai mare sau mai mic, in functie de cum se deplaseaza curelele.

Balotierele sunt foarte importante, mai ales in cadrul fermelor unde se cresc animale, cat si la nivel industrial. Ele trebuie alese intotdeauna in functie de scopul pentru care urmeaza sa fie folosite si, cu toate ca intretinerea lor este destul de costisitoare, pe termen lung, cei care le detin se vor bucura de ele si vor observa imbunatatiri in ceea ce priveste recoltarea faneturilor si a cerealelor, dar si in ceea ce priveste tipurile de carne pe care le produc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *