Tiraspolul acuza Ucraina ca aduce trupe militare la frontiera cu Transnistria

“Ucraina aduce trupe militare la frontiera cu Transnistria”, s-a plans liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, in fata ambasadorului SUA in Republica Moldova, William H. Moser.
La frontiera cu Transnistria “sunt efectuate lucrari de constructii, sunt sapate santuri”, a afirmat Sevciuk, dupa ce Ucraina a sapat un sant la granita cu regiunea separatista moldoveana, de teama ca trupele ruse stationate in zona ar putea invada teritoriul ucrainean, scrie Mediafax.
Liderul separatist a subliniat ca populatia si autoritatile din regiune sunt “ingrijorate” de aceste activitati. El i-a propus ambasadorului american sa noteze ca Transnistria “nu efectueaza pregatiri militare”.
“Transnistria nu a atacat pe nimeni niciodata si nu intentioneaza sa atace. Ne respectam angajamentele cu privire la mentinerea pacii in zona de securitate”, a dat asigurari Sevciuk.
Totusi, separatistii prorusi din regiunea moldoveana Transnistria si-au plasat fortele de securitate in stare de alerta, la inceputul lui august, sub pretextul unei amenintari militare din partea Ucrainei si Republicii Moldova.
De asemenea, Sevciuk a acuzat Ucraina ca tensioneaza atmosfera in cazul regiunii transnistrene si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *